Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Nieuwe versie eetdagboek

Geschreven door Support op February 29, 2012

Er is een nieuwe versie van het eetdagboek beschikbaar! De nieuwe versie van het eetdagboek is vele malen sneller, duidelijker en overzichtelijker waardoor je nu moeiteloos je consumpties kunt invoeren.

Dit zijn de highlights van het nieuwe eetdagboek:
- De maaltijdmomenten zijn al klaargezet om er direct consumpties aan toe te kunnen voegen
- Alles wat je buiten de drie hoofdmaaltijden consumeert staat op één handige plek
- Recent gebruikte producten worden nu bovenaan je zoekresultaten geplaatst
- En wat je daarnaast direct zult merken: Het nieuwe eetdagboek is ongelooflijk snel!

Het eetdagboek wordt gebundeld met het sportdagboek en zal vanaf nu het 'dieetdagboek' worden genoemd. De functionaliteiten van het eetdagboek zijn te vinden onder het tabblad 'Consumpties' en de functionaliteiten van het sportdagboek zullen straks te vinden zijn onder het tabblad 'Beweging'.

Op de voeding pagina kun je een link vinden naar het nieuwe dieetdagboek. Wil je nu al direct naar het dieetdagboek? Klik dan hier om naar het dieetdagboek te gaan.
Onbekend
February 29, 2012 om 08:43
Een hele verbetering!
:flowername:
February 29, 2012 om 11:10
al een beetje proef gedraait.... prima... moet nog even zien hoe het opzoeken van producten gaat, i.v.m. het ontbreken van groepen .... maar da's een detail.
grtz
Onbekend
February 29, 2012 om 12:27
Ziet er mooi uit!

Zoals alles zal het even wennen zijn, dat ik nu niet in het overzicht kan zien wat welk product bevat. Maar dat is detail, immers wel te zien bij invoeren ;-)
Bij de oude variant had je de mogelijkheid om na iets ingevoerd te hebben gelijk iets nieuws in te voeren, nu ga je terug naar je algehele overzicht. :(
Hoezo ver/gewend aan iets hahah

En ik mis de grafiek wel, maar hey alles went...
Verder ziet het er mooi uit:top:

Overigens ook fijn dat als ik invoer bijv. brood en dan "zoeken"
Dat ik bovenaan te zien krijg "recent gebruikt" En daaronder de rest!
Onbekend
February 29, 2012 om 12:49
heb net het eet dagboek bij gewerkt en vindt het een hele verbetering.Is wel even wennen maar dat is met alles wat nieuw is.:kokkerellen:
February 29, 2012 om 13:07
Het ziet er zeer goed uit.
Ik vul vantevoren al mijn voeding in voor een paar dagen, helaas is dit in het nieuwe dagboek verdwenen voor de komende dagen dus moet ik dit opnieuw doen.
Ik vind het jammer dat er nu bij "beleg", "lepel" etc geen maat meer staat, hoeveel gram of ml het is, want zo weet ik niet of het wel klopt met wat ik gebruik.

Verder is het een hele verbetering! :dikkeduim:
Onbekend
February 29, 2012 om 13:13
Een week/maand tabel zou ook wel fijn zijn....
Een totaal overzicht, maaar voor de rest een goede verbetering!
February 29, 2012 om 13:40
Jammer dat je niet meer per consumptie de voedingswaarden ziet. Dat maakte het altijd makkelijker te beslissen wat je weer weg moest halen als je toch op teveel kcal uitkwam. Nu moet je dat gokken. Komt de grafiek ook weer terug? Dat vond ik ook wel prettig om de verhouding inname en beweging te zien. Ook eens met BettyMae dat het wel handig zou zijn om te zien hoeveel gram een lepel, beleg etc. is.
Onbekend
February 29, 2012 om 13:56
Via beweging kan je de grafiek wel zien als schrale troost ;)
Wel fijn dat als je de beweging idd invult je bij voeding het verschil/de balans ziet in getallen :bigsmile:
Onbekend
February 29, 2012 om 15:14
Grafiek (en meer) komt terug las ik net in de club Beta testers!!!
March 1, 2012 om 02:29
Hallo, ik heb sinds gisteren problemen met invullen van het eetdagboek. Bij mij neemt ie de tijden niet meer aan, alles wordt 00.00. gisteren deed hij het alleen om 17.45 nog, maar toen gaf hij 18.00 in en nu kan ik geen tijd meer invullen. Althans de tijd blijft niet meer staan.

Onbekend
March 1, 2012 om 03:01
Ik heb net hetzelfde probleem. Mijn tijden worden niet correct weergegeven wat dan weer een ander beeld geeft in het taartdiagram.
Onbekend
March 1, 2012 om 03:29
1. Als ik in de oude variant op een bepaalde dag iets ingevoerd heb neemt hij dat niet altijd
over in de nieuwe variant. En snacks worden al helemaal niet meegenomen
2. En inderdaad, maar dat geldt voor alle varianten van de website, de tijden worden niet
meer weergegeven

Jammer is:
a. Dat ik niet in een oogopslag kan zien hoeveel ik de afgelopen dagen gegeten heb (zou
opgelost kunnen worden door in de maandpopup de ingevulde dagen in vet te maken,
of de grafiek terug)
b. Ik wil per product de EKVVNA kunnen zien om mijn verhoudinten bij te kunnen sturen
c. Ik mis de rubriek snacks. Voor mij is er echt verschil tussen tussendoortjes (regulier
ingepland) en snacks (snoep/vreet/slechte momenten)
March 1, 2012 om 07:59
probleem, de tijden kan ik niet meer invullen alles word 00:00, vet irrritant! de nieuwe wil ik nog niet proberen, eerst die kinderziektes eruit! En dan waag ik wel een poging.
March 1, 2012 om 08:35
Zoals gemeld o.a. in de forum is het probleem m.b.t. tijd invoeren in het oude eetdagboek opgelost.
March 1, 2012 om 09:02
zoals meer mensen hierboven gezegd hebben mis ik de verhoudingen EKVVNA per product in het nieuwe eetdagboek, verder vind ik het prima werken! Gaat een stuk sneller, erg fijn dat laatst gebruikte producten als eerste naar boven komen in de lijst wanneer je een product in gaat voeren!
Onbekend
March 1, 2012 om 09:08
Ik vind 'm prettig, veel minder heen- en weer geklik....
March 1, 2012 om 09:14
Ik ben niet de enige met de opmerkingen, zie ik al, maar voor de volledigheid meld ik me ook maar even:
- Over het algemeen fijn om in te vullen, ook via de mobiel (Samsung Android) prima te doen!
- Ik mis de grafiek, fijn dat die terug komt.
- Ik mis de voedingswaarden per product ook heel erg. Had net ook een buddy die vroeg of ik eens wilde kijken naar haar eetdagboekje. Tja, dan kan ik alleen wat zeggen over de totalen, en dan maar gokken waar de grootste boosdoeners zitten... Hopelijk is dat toch nog te wijzigen, zodat die belangrijke info weer terug komt. Ik lijn al ruim een jaar door te kijken naar mijn kcal en verhoudingen en hoop dat dat weer kan met alle info die je eerst kreeg.

Verder complimenten, hoor, het is nog even wennen, maar het werkt makkelijk!
March 2, 2012 om 00:30
Nog iets dat ik mis: als je een product in wil voeren, kan je niet zien welk gewicht iemand heeft gehangen aan 'boterham' 'snee' 'stuk' etc. Dan heb je dus geen idee welke je zou moeten kiezen... Of wat er staat overeen komt met wat je zelf daadwerkelijk eet.
March 2, 2012 om 12:29
Ik mis ook nog iets anders. Bij het oude dagboek kon je een dag herhalen en dan heel snel heel veel producten die je dagelijks eet overnemen door ze gewoon aan te vinken. Nu kan dat (voor zover ik kan zien) niet meer en dat vind ik erg jammer omdat het nog sneller kan gaan als die functie er wel gewoon is. Hoop dat dat ook terug kan komen!
March 3, 2012 om 18:07
Een paar dagen de nieuwe versie geprobeerd. Zeker handig en reuze snel. Maar en dat vind ik echt heel erg jammer als dit er niet meer bij zit, de maandgrafiek. Ik heb altijd zo'n vreselijke behoefte om te zien wat ik de afgelopen dagen gepresteerd heb. Zeker op een dag dat het niet echt wil lukken. Nu kost me dat veel tijd om een of een paar dagen terug te kijken. Hoop dat er meer personen klagen hierover en dat dit toch nog terugkomt.

March 5, 2012 om 07:16
ben er nog niet helemaal over uit... Mis bijvoorbeeld de optie 'eerdere dag herhalen' nu moet ik elke dag opnieuw hetzelfde invullen. En ik vind het ook jammer dat ik niet meer zie wat ik per product aan calorien binnen krijg en dus dan kan beslissen ergens 50 gram ipv 100 gram van te nemen. Hoop dat dat wel weer terugkomt, anders geef ik toch de voorkeur aan het oude systeem.
March 5, 2012 om 13:55
Een stuk sneller! En bovengenoemde kinderziektes gaan er vast nog wel uit.
De zoekfunctie werkt fabeltastisch :)
March 12, 2012 om 16:15
Ik vind deze nieuwe versie handiger, bovenin komt te staan wat je doorgaans gebruikt en zo kan je snel klikken als je datgene weer hebt gegeten/gedronken.
March 14, 2012 om 11:52
Ik heb een combinatie gemaakt, wat ik de vorige dag heb gegeten. Zo heb ik een workaround voor het opnieuw invullen. Ik zet de variaties er ook bij, want die zijn nu heel makkelijk weg te halen. :bigsmile:
May 17, 2012 om 07:13
Noodgedwongen dan eindelijk maar de nieuwe site gaan gebruiken, aangezien je op de oude vrijwel niets meer kan (geef die optie dan ook niet).
Ik kan geen dag herhalen in mn eetdagboekje (ja ik gebruik de juiste, zogenaamde succesvol gesteste browser), ik heb geen duidelijk overzicht meer wat waar inzit, hiervoor moet ik met mn muis op t product gaan staan, moet vaker klikken om dingen toe te voegen etc. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ja het ziet er mooi uit maar gebruiksvriendelijk is het niet. Merk dat ik sinds de veranderingen nog weinig op de site kom, vind t n stuk minder leuk. Jammer!
Hoor van veel mensen klachten en er zijn zelfs mensen die hun profiel hebben verwijderd. Ik slaap er nog een nachtje over maar kom op jongens, het kan stukken gebruiksvriendelijker!
December 19, 2013 om 18:17
Ik ben sindskort weer actief op valtaf.nl, bij mij slaat hij mijn eetdagboek niet op? Weet een van jullie hoe dat komt? Het is best wel iiritant als je alles hebt ingevoerd en dan de pagina ververst en dat alles opeens weg is. :-/
December 29, 2013 om 05:17
HELP!!!Ik wil ook sinds lang weer eens werken met het (di)eetdagboek, maar niks werkt! Kan wel producten opzoeken maar geen hoeveelheden invoeren, dus op dit moment werkt het bij mij he-le-maal!!! NIET!!!En als ik het goed begrijp, geeft het ook niet meer de calorieën per product direct aan, wat ik een echt gemis zou vinden, zo paste ik tot nu toe mijn maaltijden aan; als een product of hoeveelheid te veel calorieën had, dan kon ik vervangen of minderen.
Juist het (di)eetdagboek was voor mij een reden waarom ik valtaf.nl zo mooi vond!
Heeft iemand tips voor mij hoe ik het dagboek 'in werking' kan krijgen? Ik lees iets over een bepaalde brouwser, welke is dat dan?
En pleasssssssssssse... zorg dat het weer net zo gebruiksvriendelijk wordt als de oude versie, met direct inzicht in de voedingswaarde... per gewicht/stuk/kop etc., want opzoeken in een tabel en uitrekenen kan ik overal, dat was nou juist het mooie van valtaf!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Heb jij ook Twitter?

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken